sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Aprillia, syö silliä! Kohtahan on taas huhtikuun ensimmäinen.







Joskus aikoinaan, kun sanomalehti tarkoitti sitä isokokoista paperista aviisia, joka useimmille(?) tuli postiluukusta tai maalla postilaatikkoon, niillä oli tapana julkaista huhtikuun ensimmäisenä ns. aprillijuttuja.

Jotkut niistä olivat tosi mainioita. Minä muistan erityisesti yhden, josta on sanottu, että se on kaikkien aikojen parhaita piloja.
Kansan Lehti julkaisi joskus Kyproksen ensimmäisen kriisin (1964) jälkeen uutisen, että Suomen YK:n rauhanturvajoukkojen karvalakkeja jaetaan  (muistaakseni) Tammelan torilla. Tiettävästi melkoinen joukko kerääntyi hakemaan ilmaisen hatun.

Tämän päivän perättömät "uutiset" löytyvät - tietysti - netistä. Jopa sanomalehdet  (nettilehdet)  ovat menneet ns. halpaan, ja jakaneet "tietoa".

Osa tästä tiedosta on tarkoituksellista harhaanjohtamista.  Poliittista, tai, kuten myös usein on, epätieteellistä tietoa esim. lääkkeistä tai ruuasta.

Osa taas on tehty ns. kieli poskessa. Trollit pyrkivät saamaan ihmiset tarttumaan usein täysin typeriin väitteisiin ja/tai uutisiin.

Luen mieluusti ihmisten blogeja. Jotkut niistä ovat niin uskomattomia, etten parin lukemisen jälkeenkään tiedä, onko kysymys jonkinlaisesta parodiasta vai oikeasta mielipiteestä. Joskushan sanotaan, että jokin asia, ihminen tai ihmisryhmä on jo kuin parodia itsestään, sitä ei voi panna paremmaksi.

Useimmat ns. ääriryhmät ovat tällaisia.

Olen vuosien ajan kirjoittanut blogiani, asioista jotka koen tärkeiksi, toki joukkoon mahtuu "kevyempääkin" tekstiä.

Joidenkin blogien lukeminen saa ajattelemaan. Jos Jouko Pihon kaltainen mies saa satoja lukijoita, miksi en pyrkisi samaan?

Kirjoittaminen Aamulehden tai Hesarin blogiin voisi tuoda lisää lukijoita. Haluanko niitä?

Toisaalta, jos otan toisen profiilin, kirjoitan raiskaavista mamuista, ihmisistä, jotka saavat heti Suomeen tultuaan ilmaiseksi ylleen adidas-verkkarit, kaupungin asunnon ilman jonottamista, ja ajelevat Porschella  muutaman kuukauden päästä, voisin päästä isoihin lukijamääriin. Postimerkki perseeseen ja maasta pois! Suomi suomalaisille, perkele!

Älkää ainakaan sanoko, etten varoittanut.

Bates Motel