perjantai 12. heinäkuuta 2013

¡ Y viva España!







Espanjan uutisia ovat viimeisten viikkojen (jopa kuukausien) ajan hallinneet kaksi uutista.

Toisessa on isän epäilty tappaneen lapsensa ja myöhemmin hävittäneen heidän ruumiinsa. Itse mies väittää lasten kadonneen puistosta. Turvakamerat näkivät isän puistossa, ei lapsia.

José Breton


Toisessa Partido Popularin eli Suomen Kansallisen Kokoomuksen veljespuolueen rahasotkut.

Ensimmäisen  jutun oikeuskäsittelyssä syytetty on todettu syylliseksi. Lopullinen tuomio on vielä julistamatta. 
 Espanjassa oikeudenkäynnit ovat julkisia, jopa tv-kamerat (päinvastoin kuin monessa muussa maassa) ovat sallittuja oikeussalissa.
Koko oikeudenkäynnin ajan isä on vakuuttanut syyttömyyttään. 
Tuomion (syyllinen) julistamisen tapahtuessa miehen kasvoilla ei näkynyt minkäänlaisia tunteita. Silmät, jotka tuntuivat katsovan pikemminkin jonnekin kaukaisuuteen tai sisälle omiin ajatuksiin, eivät täyttyneet kyynelistä, kasvot eivät peittyneet käsiin, pettymyksen, epäuskon merkiksi.

Mies oli ostanut pari viikkoa ennen lasten katoamista suuren määrän bensiiniä ja polttopuita. Hän oli kuulema "poltttanut kokossa löytämänsä kuolleen kissan".

Partido Popularin rahastonhoitaja on oikeudessa lahjusten ottamisesta. Kirjanpito osoittaa, että puolue on sekaantunut korruptioon, jossa myös puolueen nykyinen puheenjohtaja on ollut osallisena. 
Pitkään puolueen edustajat puhuivat "poliittisesta ajojahdista". Myöhemmin hoettiin, että kyseessä ovat "manipuloidut valokopiot".

Nyt tietyt sivut kirjanpidossa on todettu aidoiksi.

Luis Bárcenas


Espanjasta on pitkään (ilmeisesti jopa maan sisällä)  ajateltu, että korruptio ja Isojen Poikien kaupat on maan tapa. Varmasti näin on ollutkin, erityisesti Francon diktatuurin aikana. Nyt kansa, joka on vaikeuksissa, ei tällaista enää siedä. 

Nähtäväksi jää, miten pitkälle korruptiosyytteet menevät, ja keiden päitä putoilee.  
Kansa on ilmeisesti  saanut tarpeekseen.

Joskus toivoo, että oli sitten kysymys korruptiosta, poliittisista lehmäkaupoista tai urheilun dopingista, syylliset myöntäisivät tekonsa.  "Ottaisivat täyden vastuun" muutenkin kuin sanoissaan. Niin Suomessa kuin Espanjassakin, koko maailmassa!

Se taitaa olla liikaa vaadittu? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bates Motel