torstai 15. syyskuuta 2011

Jos Jeesus Nasaretilainen eläisi tänään

Koko elämäni ajan olen ollut kiinnostunut henkilöstä jota yleisesti kutsutaan Jeesus Nasaretilaiseksi, Suomessa monesti vain nimellä Jeesus. Nimi Jeesus  (Jesus) on yleinen esimerkiksi maassa jossa asun, Espanjassa.
Kun olin lapsi, jo pyhäkoulussa kuulin että  Jeesus, jolla oli lempeä katse ja pitkä, vaaleanruskea tukka ja vaalea iho, paransi ihmisiä jotka olivat sairaita. Hän jopa herätti henkiin kuolleita.

Valtaapitävät, pahat ihmiset eivät halunneet hänen saavan valtaa, koska hän kutsui itseään juutalaisten kuninkaaksi. Roomalaiset  teloittivat hänet, ja tästä seurasi legenda Jumalan pojasta joka oli lähetetty kuolemaan ihmisten syntien sovittamiseksi.
Raamattu (Uusi Testamentti) kertoo Jeesuksen elämästä tavalla joka on kuin paras Hollywoodin elokuva; ei ihme että tuota tarinaa on kuvattu lukemattomissa elokuvissa, tv-näytelmissä, puolidokumenteissa.
Mutta miksi Jeesus ilmestyi vapauttamaan ihmiskunnan synneistään maailmaan joka oli hyvin kehittymätön? Tiedonvälitystä ei ollut, ihmiset eivät osanneet lukea eikä kirjoittaa.
Mitä tapahtuisi jos Jeesus ilmestyisi maan päälle nyt?

Hän menisi ja kertoisi CNN-yhtiölle, BBC:lle ja kaikille internetissä toimiville tv-kanaville ja uutissivustoille että hän haluaa pitää uutiskonferenssin.
Ja mitä tapahtuisi? Koko "show" hukkuisi kaiken reality-tv-aineiston, tarpeettoman ja tarpeellisen informaatiotulvan sekaan.  Jokin kanava kutsuisi hänet kiinnostavien julkkisten seuraan autiolle saarelle.   Jokin puolue ottaisi yhteyttä: julkisuus on aina hyvästä. Luultavasti häntä myös kyseltäisiin popidoleita tuottavaan musiikkishow´hun.


Lopulta Jeesus toteaisi turhautuneena: ette te minua tarvitse. Hoitakaa pelastumisenne itse!

Jos tämä on mielestäsi pilkkaa, ajattele uudelleen.  Kaksituhatta vuotta sitten tapahtuneet asiat joista on kerrottu eri tavalla, eri aikoina, ja hyväksytty ne jotka tuntuvat sopivan parhaiten.  Voit uskoa tai et. Ja nimenomaan: Uskoa.  Tai sitten kysyä, epäillä, ajatella itse. Valinta on jokaisen oma. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bates Motel