perjantai 9. elokuuta 2013

Moves like Jagger?




Useimmat meistä varmaankin muistavat lapsuudesta ja nuoruudesta tilanteita, jolloin olemme "hävenneet" vanhempiamme.  Teini-iässä varsinkin monesta tuntui, että omat vanhemmat, muista keski-ikäisistä puhumattakaan, ovat täysiä tylsimyksiä, joiden tekemät asiat ja mielipiteet ovat vanhoja ja typeriä. Se kaikki kuuluu itsenäistymiseen. Vuosien myötä, jos itsellä on lapsi tai lapsia, ymmärtää yhä paremmin omia vanhempiaan. Ainakin minä ymmärsin.  Ja ymmärrän edelleen. Itse asiassa, taidan muistuttaa vuosi vuodelta enemmän omaa isääni.


Luin vast´ikään brittiläisestä tutkimuksesta, missä lapsilta iältään kuuden ja kymmenen vuoden väliltä kyseltiin parhaista ja pahimmista kokemuksista lomalla Espanjassa.

Parasta oli - tietenkin - se ettei ollut koulua, muita mm. uiminen ja muu hauskanpito.

Pahimpia kokemuksia olivat taas tilanteet, missä omat vanhemmat 
saivat lapset tuntemaan häpeää, tai ainakin nolostumaan. Suurin yksittäinen syy oli vanhempien tanssiminen, ja kun tarkennettiin kysymällä kumman
vanhemman tanssiminen, 82 % oli sitä mieltä, että isän.





Pitäisi siis ehkä varoittaa myös suomalaisia lasten vanhempia. Ja erityisesti siis isäpappaa. Jos suuntana on aurinkoinen Espanja, missä soitto soi ja laulu raikaa.

Parempi että kuuma aurinko, sangria tai muu janojuoma ei saa innostumaan liikaa; jos se iskä haluaakin näyttää, miten vanhakin vielä jaksaa heilua tanssimalla ja laulamalla " I got moves like Jagger", ei ehkä sittenkään kannata.

Eiväthän ne lapset varmaan  edes tiedä kuka se Tsägger on. 

Nuori Mick Jagger
Mutta toisaalta. Nauttikaa lomasta. Tanssikaa. Pitäkää hauskaa. 

Muutaman vuoden kuluttua ne (nyt 6-10 v) lapset eivät enää ehkä ole tulemassa mukaan. Eivätkä ne ihan aikuisten oikeesti häpeä.  Nytkään. Ja kun muistatte, miten itse ajattelitte "silloin joskus"...

Let´s dance! 
http://youtu.be/Af6jOq0dWqo




Bates Motel