keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Juice : Se oli jautaa




Joskus seiskytluvun alussa tapailin satunnaisesti tyttöä, joka opiskeli Tampereen Yliopistossa.  Hän hyräili joskus biisiä, joka kuulema oli tamperelaisen opiskelijaporukan suosikkeja erilaisissa sisäbileissä.  Bändin nimi oli kuulema Juice Leskinen & Coitus Int

"Marilyn, Marilyn, milloin riisut jumpperin?"  Noin se meni. Bändi oli kuulema julkaissut albuminkin Love Recordsilla. 

Olin liian vanha Mäntässä  tuolloin toimivaan limudiskoon, joka oli ns. Kompustalolla. Niinpä yhdessä veljeni Eko Hakasen kanssa lähetimme kainon toivomuksen silloisen nuoriso-ohjaajan (joka myöhemmin taisi opiskella poliisiksi?) josko tämän eräänlaisen diskon levyvalikoimaan voitaisiin hankkia tämän yhtyeen ensimmäinen albumi




Rest is history...sanotaan. Mänttä oli ensimmäinen (Tampereen ohella) juicemanian iskemä paikkakunta.  


Marilyn-sinkku sai koko Suomen innostumaan.   Mutta se kuume (melkein) alkoi Mäntän Ammattikoululla, missä Juice ja Coitus Int esiintyivät  "livenä" ennenkuin bändi oli ns. nimi. 

Mäntässä arvostetaan Juicea. Edelleen. Kaupunki on täynnä bändejä.

  Mäntän kirjasto on auki pe 29.7. klo 9-16.
 Näytille tulevat  kaikki Juicen levykannet (vinyyli), valokuvia, kirjoja,  DVD jossa Juice puhuu kirjallisuudesta (Ei näytetty aikaisemmin missään virallisella teevee-kanavalla).

Luvassa on myös live musiikkina Juicen lauluja: Ari Kankku Kankaanpää, Jope Ruonansuu, Tampereen palokunnan kuoro Tulilinnut, Vesa Haapaniemi ja kuoron solistit (otteita Päätalo-oopperasta).  




 Näyttely on avoinna syyskuun 2016 loppuun asti kirjaston aukioloaikoina.


 Jälleen yksi syy suunnistaa Mänttään! 


Kiitokset näyttelystä kuuluvat Arto "Janne" Huhtiselle, joka on suuri Juice-fani ja entinen mänttäläinen.
 http://viola-koti.fi/juicen-kirjasto/
 http://www.reinokauppa.fi/contact.php

Bates Motel