maanantai 27. huhtikuuta 2015

Loiri nuotiolla. Eikö kipinöinyt?




Täällä Espanjassa voi katsella joitakin suomalaisia tv-ohjelmia joko suorana tai erilaisten "playrien) kautta myöhemmin.

En ole ottanut selvää, mutta luullakseni suomaisen Nelosen ohjelmat eivät näy täällä maksutta.  Yleisesti ottaen en ole edes kiinnostanut. YLE kyllä.

Nelonen näytti ohjelmaa Loirinuotiolla  talvella ja keväällä 2015. Ohjelma oli ilmeisesti nauhoitettu  loppukesästä ja syksyllä 2014.

Vieraslista, Veskun itsensä mukaan "ystäviä, työtovereita ja tuttavia" (mihinkähän ryhmään presidentti Niinistö mahtaa kuulua?) oli toki mielenkiintoinen. Olen varma, että olisin ollut kiinostunut.

Joidenkin tietojen mukaan ohjelman suosio hyvän alun jälkeen laski.

Oliko syynä, ettei Vesa-Matti Loirin väitetty karisma kannattanut? Eivätkö periaatteessa mielenkiintoiset vieraat olleetkaan tarpeeksi kiinnostavia?

Joskus vuosia sitten Suomessa ei ollut vielä tehty yhtään Big Brother -ohjelmaa, siitä huolimatta, että muualla maailmassa tämä formaatti oli kerännyt huikeita katsojamääriä. Kun juttelin jonkun kanssa netissä (taisi olla vielä irc-aikaa) hän epäili, ettei p.o. ohjelma toimisi Suomessa.

Aika näytti, että se toimi. Tarvitsi vain juottaa ihmiset enemmän tai vähemmän humalaan.  Johan alkoi juttu luistaa ja asioita tapahtua.

Minulla olisikin vapaasti käytettävä ehdotus. En halua edes taloudellista korvausta.

Joko Big Brother- tai vastaavaan reality show- eli tosi-TV -ohjelmaan kutsutaan Teuvo Hakkarainen , James Hirvisaari  ja muutama maahanmuuttaja. Heidän lisäkseen muutama ihan "oikea" poliitikko. Kaikista Suomessa olemassa olevista eduskuntapuolueista.  Baari auki.

Veikkaan, että joidenkin paikallaolevien kielenkäytto olisi - ainakin - eh - mielenkiintoista. Ehkä viihdyttävämpää kuin perinteisissä vaalikeskusteluissa.

 Pitäisköhän ottaa yhteyttä johonkin noista kaupallisista kanavista?




Bates Motel