lauantai 17. tammikuuta 2015

Salaliittoja, uskomushoitoja ja neulojen pistelyä

Erilaiset salaliittoteoriat taitavat olla melkein yhtä vanha juttu kuin maailmanhistoria.

Viimeaikaisia on teoria, että Pariisin terrori-iskun tekijät tunnistettiin, kun poliisi "löysi" yhden epäillyn pudottaman ID- eli henkilökortin.  Miksi kukaan terrori-iskua suunnitteleva pitäisi tuollaista korttia mukanaan? kysyvät epäilijät.

Yksi kaikkein eniten salaliittoteorioita synnyttänyt tapaus on varmasti "syyskuun 11. päivän tapahtuma" eli World Trade Centeriin suunnattu isku. Se kuulema oli USA:n hallituksen järjestämä, jotta saatiin syy Sotaan terrorismia vastaan...
Presidentti Kennedyn murha, Marilyn Monroen itsemurha...teorioita riittää.

Lääketeollisuudestakin on olemassa jos jonkinlaisia salaliittoteorioita. On mm. väitetty, että lääkeyhtiöt ovat kyllä kehittäneet nykyistä tehokkaampia lääkkeitä muun muassa AIDS:iin tai syöpään, mutta ne eivät halua tuoda niitä markkinoille, koska nykyiset lääkkeet tuottavat enemmän voittoa. Ihmisille myös myydään lääkkeitä, joita he eivät tarvitse, ja jotka jopa saattavat aiheuttaa uusia oireita, joita  sitten taas hoidetaan uudella lääkityksellä. On olemassa lääkäreitä, jotka ovat pyrkineet todistamaan tällaiset väitteet tosiksi.  Sattumaako vai ei, jotkut tällaiset lääkärit myyvät kalliita, itse kehittämiään tuotteita ja hanakasti julkaisevat "tutkittua tietoa" näiden tuotteiden paremmuudesta.

Vaihtoehtois- tai luonnonlääketieteeseen uskovia ihmisiä on varsin paljon, ja on yllättävää, miten monet uskovat erilaisiin yrtteihin ym. ja epäilevät ns. koululääketiedettä. Nimi uskomuslääkintä kuulostaa sanana melko skeptiseltä; toisaalta esim. akupunktio ja kiropraktiikka on jo hyväksytty koululääketieteen rinnalle. 

Akupunktiosta on itselläni hyviä kokemuksia. Muutama vuosikymmen sitten kärsin migreenistä kuukausittain, ajoittain lähes joka viikko.  Akupunktiohoito, jota minulle antoi siihen perehtynyt terveyskeskuslääkäri, auttoi. Kohtaukset pysyivät poissa vuosia. Nykyisin saan niitä varsin harvoin, ja ne menevät ohi ilman päänsärkyä. Vaimon huimaus, johon ei syytä löytynyt, katosi muutaman hoitokerran jälkeen.

Juuri nyt on koiramme Billy saamassa akupunktiohoitoa viikottain. Kolmen hoitokerran jälkeen koiraskoiran kivulias lonkka on paljon parempi ja lähes 16-vuotias seniori kävelee ja nousee portaita melkein kuin nuori pentu.




En usko erivärisiin kiviin, magneetteihin, värähtelyihin ja näkymättömiin energiavirtoihin. Ihan perinteinen "koululääketiede" ja kirurgia on pitänyt minut hengissä, ja nautin (hassu sana muuten) melkoisen määrän erilaisia pillereitä joka päivä. Akupunktioon kyllä uskon.   Ja jos Billy osaisi puhua, se varmaan vahvistaisi tämän. Uskokaa vain! 



Bates Motel