keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

"Ja silloin vapaa on taas Ukraina..."







Yksi Kaj Chydeniuksen pitkän uran kauneimpiin ja parhaimpiin saavutuksiin (ainakin minun mielestäni) kuuluu laulu Nataliasta.

Vaikka laulu myöhemmin osoittautui olevan jotakin  muuta kuin  kunnianosoitus ukrainalaiselle  vastarintaliikkeen edustajalle,  mikään ei voi tuhota laulun kauneutta. 

Viime viikkoina Ukrainasta on puhuttu kaikkialla.  Olen itsekin osallistunut keskusteluun Facebookissa.  Jokaisella voi ja saa toki olla oma mielipide.  Monesti vain ajatustenvaihto on mennyt juupas/eipäs -tasolle, missä esiin on kaivettu  mm. se "fakta", että
 ryssä on ryssä, vaikka sen miten marinoisi.  

Joillekin on tullut jonkinlaiseksi päähänpinttymäksi ajatus NATOsta. "Sen jälkeen kun maa on liittynyt NATOon, sinne ei ole hyökätty"  Tosi. Mutta. Suomi ei ole NATOn jäsen, ei myöskään Ruotsi. Kumpaankaan  maahan ei ole hyökätty. Samana aikana.

Minulle on sanottu, että olen ilmeisesti "venäläisen demokratian" kannattaja ja/tai Putinin ihailija. Miksi, selvisi minulle vasta, kun joku oli kysellyt Vasemmistoliiton kannattajilta, halusivatko he Suomen liittyvät NATOon. Kuulema 15 % heidän kannattajistaan haluaisi juuri nyt Suomen liittyvän Natoon.  Ne, jotka eivät halua, "valitsevat ilmeisesti" Putin-tyyppisen demokratian!   Todellista logiikkaa! 

En ole Putinin ihailija. En halua puolustella (jos kohta en tuomitakaan) Venäjän toimia Ukrainassa  tai Krimillä. Rajoja on siirrelty aina. Ja tullaan aina siirtelemään. Joillekin mystifioitu Venäjä on se iso karhu, jossa ei ole mitään hyvää.  

Tunnen muutamia ukrainalaisia perheitä Espanjassa. Samoin mm. latvialaisia.  He (jos ketkä) tietävät millaista on elämä "karhun kainalossa".  Tunnen myös täällä asuvia venäläisiä. Rikkaita ja köyhiä.  Hekään eivät ymmärrä Putinin nykyistä  politiikkaa. 

 Joillekin "venäläinen" on kuin punainen vaate.  Sivistymätön, käsittämätön.   Ja paras keino vaikuttaa ihmisiin on lietsoa pelkoa.  Valitettavasti. 

Suomen historiaan - valitettavasti - kuuluvat talvi- ja jatkosota. Putinin sanomaksi on väitetty, että bolshevikkien virhe oli antaa aikoinaan Suomelle itsenäisyys, ja että se virhe pitää korjata.  

JOS hän todella niin ajattelee, Suomen tulevaisuus EI ole NATOssa vaan maiden välisissä keskusteluissa.  Mutta, kuten yksi fb-ystävistäni sanoi, minähän asunkin jossain Muumimaassa, mutta että toivottavasti herään todellisuuten, joskus. 
Toivotaan. 

Tätä odotellessa, Muumimaa-terveisin, Espanjan Eno

P.S. Erään kolumnistin mukaan  "poliitikon tehtävä ei ole tehdä mitä kansa haluaa, vaan jakaa tietoa, jotta kansa voi valita".  

Minä kun luulin, että poliitikot ovat eduskunnassa nimenomaan tekemässä niinkuin kansa haluaa?  Taidan olla erehtynyt?







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bates Motel