keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ihmismielen monet sokkelot...



Olen viimeisen viikon aikana lukenut pari juttua, jotka saavat ajattelemaan, miten ihmisen mieli oikein toimii. 
Toki monet facebook-päivyksetkin voivat johtaa asiaa ihmettelemään (varsinkin joidenkin poliittiset kannanotot), mutta nyt ei (onneksi?) olla akselilla persut vastaan fiksut ihmiset (hei...tämä  sarkasmia!)

Ensimmäinen uutinen kertoi henkiparantajasta (nimeä tuskin tarvitsee mainita?) joka kirkon rukoustapahtumassa rukoili kahden liikuntarajoitteisen naisen puolesta. Session jälkeen parantajan (?) avustaja antoi toiselle naisista takaisin kävelysauvat, ylösalaisin, sanoen: "Et tarvitse näitä enää!" 

Olen käynyt pyhäkouluni, koulussa minulle kerrottiin, miten Jeesus paransi ihmisiä. "Mene!" Jeesus sanoi, ja rampa käveli. 

Miten joku maallikkosaarnaaja voi uskoa, että hänellä on sama voima?  

Toinen uutinen kertoi murhapoltoista Helsingissä. Pienellä alueella oli syttynyt neljä tulipaloa lyhyellä aikavälillä. Olen nähnyt niin monta ohjelmaa rikoksista, että tiedän, että murhapolttoon (nykyiseltä nimeltä tuhopoltto) syyllistyy amerikkalaisen profiloinnin mukaan noin kolmekymppinen, valkoihoinen mies, jolla ei ole vaimoa, tyttöystävää, tuskin lainkaan tai  ei lainkaan seksuaalisia kokemuksia. 

Mikä siis saa tämän ihmisen haluamaan tehdä, mitä hän tekee? Psykologien mukaan, hän ei halua tappaa. Tuli, ja se mitä se saa aikaan, on jonkinlainen seksuaalisuuden korvike.

Joskus, kuten  kun Norjassa murhattiin nuoria sosialistinuoria, syyllisen profiloinnin perusteella joku sanoi, että ehkä noiden nuorten miesten (kuten mm. kouluampujien) ongelma on seksin puute.  Tämä (tottakai!) nosti melkoisen myrskyn.  

Mikään ei silti poista sitä faktaa, että tuhopolttaja on miltei aina MIES.   


Bates Motel