torstai 9. tammikuuta 2014

Samaa sakkia kaikki!








Kiakkovieraiden hihhuloinnista Suomen itsenäisyyspäivänä on yli kuukausi. Greenpeacen "tapauksestakin" on jo kulunut aikaa. 
Jotkut silti jaksavat jatkaa aiheista.

Keskustalainen lehti kirjoitti ihmisistä, joille "tarkoitus pyhittää keinot". Samaan nippuun menivät sitten kiakkovieraat (joiden nimi oli johdettu ryhmästä kuokkavierasjuhlat)Greenpeace ja jopa suomalaiset punaisten puolella taistelleet. " Tampere-talon juhlavieraistakin olisi varmaan löytynyt sen verran miestä, että naisten ja veteraanien mukilointi olisi jäänyt pelkäksi aikeeksi."

Tuossa kolumnissa Greenpeace leimattiin jonkinlaisiksi palkatuiksi vahingontekijöiksi.  Eniten minua loukkasi kuitenkin  tapa, millä kirjoittaja leimasi punaisten puolella taistelleet. Onneksi monikaan ei taida olla elossa ottamassa tuota solvausta vastaan.  Humalassa toikkaroivat kiakkonuoret ja sisällissodan ja sen jälkeiset kauhut kokeneet veteraanit  ovat varsin kaukana toisistaan muutenkin kuin ajalliset lähes sata vuotta. Kirjoittajan mainitsemista 40 000 uhreista suurin osa (punaisista)  kuoli vankiloissa, sodan jälkeen. "Suomessa vuonna 1918 tarkoituksen pyhittämien väkivallantekojen uhrimäärä kohosi lähes 40 000 henkilöön, mitä ei lähestyvissä itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlissakaan voi unohtaa. Eikä varsinkaan Tampereella."

Sisällissota jakoi kansan vuosikymeniksi.  Kun Suomen itsenäisyys oli uhattuna, yhtenäisyys löytyi.  Joittenkin konservatiivien maailmaan kuuluu ilmeisesti tarve ja halu avata jo arpeutuneet haavat.   Onko niin, että maailmassa (ja Suomessa) oikeistolaiset tuulet puhaltavat niin, että Maalaisliitto/Keskustapuolue on tänään pikemminkin Maalaisliitto/Oikeistopuolue?  Perussuomalaiset puhaltavat niskaan? 

En kannata  yleensä ns. suoraa toimintaa, varsinaisesta anarkimista puhumattakaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että jopa hiljattain edesmennyttä, Etelä-Afrikan apartheidia vastaan menestyksekkäästi taistellutta, vuosikymmeniä linnassa virunutta mutta  myöhemmin maan  presidentiksi valittua Nelson Mandelaa nimittivät jotkut (mukaanluettuna Britannian pääministeri Margaret Thatcher) aikoinaan terroristiksi. Toisen terroristi on toisen vapaustaistelija.  Maailma on mustavalkoinen vain niille, jotka eivät halua nähdä asioiden kaikki puolia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bates Motel