torstai 30. tammikuuta 2014

Minä Ja Billy. Eno ja koiraherra aurinkorannikon kaduilla.





Koirapoikani Billy, o.s. William Williamsson, ja minä teemme päittäin kolme kävelyretkeä.
Tai, no. 
 Retki taitaa olla hieman liioittelua - aamun pikainen kävely on yleensä päivän lyhin, ja tehty lähinnä koiravaarin vessakäynnin vuoksi. Kun eivät tietääkseni ole kehittäneet WC:tä koirille. Jotkut kissathan kyllä osaavat kuulema käydä pytyllä, jos siihen laitetaan tietynlainen "lisälaite". 


Iltapäivällä taas on vuorokauden pisin "keikka". Kello seitsemältä paikallista aikaa on aurinko laskemassa, ja puoli kahdeksalta  tulee tähän aikaan (tammikuussa) jo pimeys. Kesällähän aurinko mollottaa taivaalla jopa yhdeksään asti.

Illalla huomaa melko oudon asian, mitä tulee espanjalaisiin autoilijoihin. Ajovalojen päälle laittamisessa viivytellään todella myöhään, jotkut ilmeisesti laittavat ne päälle vasta, kun mittareita auton kojelaudassa ei muuten pysty näkemään.  Oma näkyvyys ei ilmeisesti tule edes mieleen? Autoissa ei ole ajovaloautomatiikkaa, ja sen todella huomaa.

Kukaan täällä (ulkomaalaisia ehkä lukuunottamatta) ei käytä heijastinta kävellessään, ja ne harvat pyöräijät, joita näkee (useimmat lapsia) ajelevat yleensä ilman valoja. Supermarketeista (mm.) saa kyllä ostaa vilkkuvia valoja niin pyörän eteen kuin taaksekin. 

Minä kuljen yleensä jonkinlaisen lampun kanssa, lisäksi koiran "remmissä", jossa on sisäänkelaava kahva, on heijastin molemmilla puolilla.

Kuten kaikkialla maailmassa, espanjalaisillakin on tapana vitsailla naapureistaan. Yhden vitsin mukaan Portugaliin myytäviin autoihin ei asenneta (säästösyistä) toimivia vilkkuja, kun niitä ei kuulema kiuitenkaan kukaan käytä. Oman kokemukseni mukaan näin kyllä onkin maanteillä; kaistanvaihdossa vilkkua ei käytetä juuri lainkaan. Ajovalopakkoa maantiellä ei myöskään Portugalissa  ole.
Espanjalaisilla kuitenkaan ei ole juurikaan parempia tapoja. Risteyksestä käännytään  usein ilman vilkkua, vaikka liikennettä olisikin lähellä. "Kyllä minä tiedän, mihin olen menossa, ja muillehan se ei kuulu!" 

Kaikesta huolimatta. Kyllä Espanjassa hengissä selviävät sekä koira että isäntä. Maassa maan tavalla. 

Nyt ulos. Moi! 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bates Motel