lauantai 9. tammikuuta 2016

Soldiers of Odin, Hijos de Putin?





Kun olin nuori, ei vanhemmillani ollut varaa ostaa minulle prätkää. No, totta puhuen, en edes uskaltanut pyytää.
Isolla veljellä oli joskus 60-luvulla ostettu Jawa.  Osti sen ollesaan Suomessa työssä Saksan reissun jälkeen. Veli muutti takaisin Saksaan. On siellä vieäkin.

Jawa jäi kellariin. Kaverin kanssa laskettiin tankista bensaa mopoon, jonka olimme vaihtaneet  kaverini varastamaan fillariin.  No, käryhän siitä kävi, sain merkinnän rikosrekisteriin.  Tyhmä kun olin, myönsin, että vaihtokaupassa tiesin kaverini polkupyörän varastetuksi.  Näytin vanhemmalta, kaverin myyjä tiesi olevan alaikäinen eli alle 15 vuotta. Minä siis vaihdoin mopon ns. päikseen.  Ihan hyvin olisin voinut sanoa, että uskoin, että fillari oli laillisesti hänen.  Sinä vaiheessa kun poliisit hoitivat hommaa.

 Myöhemmin taisi pikkuveli myydä Jawan jollekin, joka otti moottorin cart-autoon.

Elämääni tuo ei muuttanut. Kuten ei sekään, etten saanut esim. sitä piikki-Hondaa. Mopoja minulla oli sitten myöhemmin, ja pitkät hiukset liehuen ajeltiin kesällä, tietysti ilman kypärää.
 Kaverini ajoi pari vuotta myöhemmin jonkun muun mopolla kolarin, minkä seurauksena oli kuukauden tajuttomana, eikä sen jälkeen ikinä ollut  entisensä.  Joi itsensä hengiltä ennen 60. syntymäpäivää.

Nyt kun Suomessa hieman yli kaksikymppiset keräävät jonkinlaisia suomalaisuuden puolesta taistelevia, puolisotilaallisia joukkoja, en voi olla ajattelematta, että toisina aikoina  nämä joukot olisivat voineet olla esim. moottoripyöräjengejä.   

Olisiko niin, että nämä  "Odinin sotilaat" eivät ole pystyneet ostamaan sitä Harrikkaa tai "edes"  japanilaista prätkää, millä osoittaa maskuliinisuuttaan? 

Nuoren miehen elimistö kun  on täynnä testosteronia. Ylimääräinen energia täytyy purkaa.   Valitettavasti  se joskus purkautuu väkivaltana.  Jotkut neropatit jopa sanovat , että jotkin väkivaltateot johtuvat siitä ettei tekijällä ole tyttöystävää. Eli (suomeksi sanottuna) kun ei ole saanut. Siis...no, sitä...jopa Norjan massamurha olisi voinut jäänyt tapahtumatta, jos Anders Behring Breivik ei olisi ollut luuseri.  Uskoo ken tahtoo.


Me kaikki (?) haluamme yksinkertaisia vastauksia, selityksiä.  Maailma on kuitenkin  monimutkainen paikka.  Joillekin suora toiminta riittää; toiset  haluavat kysellä, etsiä, löytää. Suomalaisten "katupartioiden" tarkoitus ei ilmeisesti olekaan löytää yhteistä kieltä. "Ei käytetä väkivaltaa, jos siltä tuntuu". 

Onneksi. Toivottavasti "ei siltä tunnu". Vaikka jonkun iho olisi hieman tummempi kuin se tammikuun valkoisenkalpea suomiväri. 


 Espanjankielinen ns. alatyylin ilmaisu on Hijo de puta...siitä on tietyistä syystä tullut muunnos hijos de Putin. 





Bates Motel