tiistai 21. toukokuuta 2013

Kiekkohuumaa Aurinkorannikolla?



Jokakeväinen kiekkohuuma on Suomessa tältä vuodelta ohi.


Espanjan Enokin on tänä  vuonna jälleen seurannut internetin kautta jääkiekon MM-kisoja. Kaikkea urheilua kun on saatavissa vuorokauden ympäri kaikkialta maailmasta. Ja täysin ilmaiseksi.

Jääkiekon seuraaminen Aurinkorannikolla ei ole niin eksoottista kuin voisi ajatella. Ensinnäkin, säät ovat olleet koko talven todella vaihtelevia, ja siihen huonompaan suuntaan.  Kun Suomi pelasi arkkivihollista Ruotsia vastaan, lämpötila Suomessa oli ajoittain korkeampi kuin "rannikolla". Normaalisti tähän aikaan on ns. shortsikeli.

Jääkiekko ei ole täysin tuntematon laji Espanjassakaan. Maajoukkue pelaa  IIHF:n II-divisioonassa ja maassa pelataan myös kansallista liigaa. Rullakiekko on myös suosittua.

Tulos  kisoissa on kaikille kiekkofaneille selvillä.  Katsotaanpa.

Monet Isot Kiekkomaat olivat ulkona yllättävän pian. Venäjän supertähtien esitys oli odotettua heikompi, samoin kovaksi ennustettu Kanada ei sitten ollutkaan niin hyvä, ja Tsekki ja Slovakia olivat melkoisia pettymyksiä.



Entäpä sitten Suomi? Ennen kisoja monet kiekkojohtajat arvostelivat kovin sanoin pelaajia, jotka " eivät olleet valmiita taistelemaan isänmaansa puolesta."  Todellisuudessa, monet pelaajat olivat joko loukkaantuneita, puolikuntoisia tai tunsivat tehneensä jo osansa maajoukkueessa. Tähän jokaisella pelaajalla varmasti on oikeus.

Jääkiekon MM-kisat käydään joka vuosi samaan aikaan kun pohjoisamerikkalainen ammattilaisliiga  NHL yhä jatkaa mitaliotteluitaan. Tämän vuoksi pienet maat kuten Suomi ja Ruotsi, osittain myös Tanska, Norja ja Saksa sekä Tsekin tasavalta ja Slovakia, eivät koskaan saa jalkeille parasta joukkuetta.En voi kuvitella tilannetta, missä jalkapallon MM-kisoista puuttuisivat maailman parhaat pelaajat.

Sveitsin joukkue, joka voitti hopeaa, oli käsittääkseni paria pelaajaa lukuunottamatta koottu kansallisista joukkueista.  Kenellekään ei kuitenkaan ilmeisesti tullut mieleenkään kutsua joukkuetta "puulaakijoukkueeksi", kuten Suomea kutsuttiin.

Jääkiekko on suosituin urheilulaji Kanadassa ja Suomessa.   Onhan se vauhdikas laji. Ja pelaajat varmasti huippu-urheilijoita, vaikka (kuten suomalaisuuteen kuuluu?)  esim. Suomen maailmanmestaruuksia on usein vähätelty.

Suomelta ei odotettu  paljoa. Menestyksen myötä ruokahalu kasvoi, ja pronssi olisi ollut hieno saavutus.
Se jäi hiuskarvan päähän.   Usein sanotaan "he olisivat ansainneet voiton" yms. Urheilussa ei ansaita voittoja, ne otetaan.  Leijonat ansaitsevat koko kansan arvostuksen.   Ensi vuonna on uusi pakka, uudet pelit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bates Motel