perjantai 30. marraskuuta 2012

Nakukuvia kännykässäsi? Varo vähän!





Espanjassa on julkkisjengin mielenrauhaa kuohuttanut hirmuinen skandaali: joku (joka on myös nimetty epäiltynä) on hakkeroinut julkkisten kännykkänumeroita ja jakanut niitä netissä.

Seurauksena on, että jotkut enemmän tai vähemmän häiriintyneet ihmiset ovat soitelleet julkisuuden henkilöille (jotkut ovat saaneet jopa useita kymmeniä häiriösoittoja oman kertomansa mukaan). Julkisuuden henkilöthän ovat  kautta aikain  pitäneet numeronsa salassa, häiriköinnin ja skandaalilehtien välttämiseksi.

Hakkeroiduista numeroista on täällä  saatu myös  ulos tekstiviestejä, kuvia, jne. Mannaa ns.skandaalilehdille ja muille roskajournalisteille. Kuin myös yksityisille, jotka haluavat vahingoittaa jonkun mainetta.

Miksi sitten jollakulla on nakukuvia puhelimessaan? No, jos haluaa lähettää rakastetulleen tai salaiselle rakastajalleen vaikkapa  alastonkuvan, se lienee jokaisen oikeus.  Toinen juttu on, kannattaako niitä säilyttää, sen enempää lähettäjän kuin vastaanottajankaan.  Tekstiviestin kanssa sama juttu.

Toisen puhelimeen tunkeutuminen on luonnollisesti rikos. Vielä suurempi rikos on levittää numeroita, jotta hakkerointi tulee mahdolliseksi.

Joskus plogissani  pohdiskelin, miten vaikeaa voi olla toisinaan myöntää olevansa "vain"  tavis. Ettei ole saanut syntymässään jotakin suurta lahjakkuutta (toki kova työkin ja opiskelu voi auttaa).  No, olematta liian sarkastinen, eivät ihan kaikki julkisuuden valokeilassa paistettlevat ihmiset taida olla paljon meitä taviksia lahjakkaampia. Vahva halu ja alhainen itsekritiikki usein auttaa, näinä BigBrother -tyyppisten ohjelmie aikana. Toisaalta, tuntuu myös siltä, että monet todella lahjakkaat ihmiset eivät edes nauti julkisuudesta.

Oli miten oli, taviksen elämästä ei yleensä ole kukaan kiinnostunut. Julkisuuteen voi päästä, jos vaikka pankki tulee ja heittää kylmästi ulos omasta kodistaan, kuten tämän päivän Espanjassa valitettavasti tapahtuu, päivittäin.  TV-kamerat saattavat olla seuraamassa. Aitoa tosi-tv:tä!

Siitä huolimatta, taitaa olla parasta, ettei lähettele tai lataile nakukuvia sen enempää itsestään kuin muistakaan.  Ja ne viestit salarakkaalle tai -rakkaalta on parasta hävittää, tai - vielä permpi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bates Motel