torstai 14. huhtikuuta 2011

Taas uusi blogi?!

Blogi on verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi kirjoittaja kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti niin, että uudet tekstit ovat helposti löydettävissä.
Näin kertoo tämän päivän käytetyin "tietosanakirja" Wikipedia. Jos olet jo lukemassa tätä, tämä asia onkin ilmeisesti  sinulle selvää.  Seuraava kysymys onkin sitten: Miksi? Kuka haluaa lukea jälleen yhtä uutta blogia?   Ja vielä tärkeämpi kysymys: Miksi haluan kirjoittaa, ja kenelle?
Kuka tätä blogia tulee lukemaan jää nähtäväksi. Luultavimmin suku ja tuttavat, hekin siksi kun olen kertonut heille tällaista väsääväni. Ja ystävät ja "ystävät" facebookissa ym.
Miksi sitten kirjoitan?  Luultavasti siksi että se on (mm. facebookin yms. lisäksi) keino saada omia ajatuksiaan esitetyksi.  Ja toisaalta, kirjoittaminen on ilmeisesti myös tapa selvittää asioita myös itselleen.
Ne jotka tuntevat minut henk.koht. joko "oikeassa elämässä" tai internetin kautta, tietävät että on muutama asia jotka minulle ovat lähes Elämää Suurempia. Musiikki, kirjat, lukeminen, jalkapallo. Aikaisemmin olin innokas kuntoilija, minkä harrastuksen olen ollut pakotettu jättämään lähinnä kävelyyn ja muuhun kevyeen liikuntaan.
Noin 12 vuotta sitten tuli elämääni yksi sen suurimmista muutoksista; muutin pysyvästi asumaan Espanjan Aurinkorannikolle.  Nyt kun uutuudenviehätys on muuttunut tasaiseksi arjeksi, on ehkä vaikeampaa havaita  kulttuurieroja.  Uskoisin olevani eräänlainen fenno-espanjalainen. Toki suomalaiset juuret ovat ja säilyvät. Siispä olen maassa eräänlainen puolueeton tarkkailija, ja toivoakseni pystyn välittämään todellista mutta silti kiinnostavaa näkemystä siitä mitä on olla suomalainen aurinkorannikolla.  Espanjalainen tapa elää, ajatella ja toimia toki poikkeaa paljon pohjoismaisesta, eikä ainoastaan ulkoisesti.
Tässäpä eräänlainen johdanto siihen mitä tuleman pitää.  Kahtellaan. Ja lisään vielä että asiat joista kirjoitan eivät ole pelkkää Espanlaisen elämänmuodon kommentointia, vaan asioita jotka koen tärkeiksi  ja/tai kiinnostaviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bates Motel