lauantai 7. huhtikuuta 2018

Harrastatko seksiä?

Uutiset Suomessa (siis noissa "iltalehdissä") kertovat melko usein, miten henkilö X "harrasti seksiä"  (selkosuomella: naiskenteli) henkilö Y:n kanssa. Jos (ja kun) kyseessä on julkkis, poliitikko tai molempia, kansa lukee ja "kauhistelee" uskottomuutta. Aina parempi (tai pahempi) jos kyseessä on ns. kunnon kansalaisena tunnettu henkilö.  Aviomies tai -vaimo.  Lasten isä tai äiti.

Minäkin olen elämässäni harrastanut joitakin asioita. Kuten poikasena postimerkkien keräämistä. Kunnes tajusin, että "koko maailman" keräämisessä ei   ollut järkeä. Olisi pitänyt kerätä mieluummin vaikka merkkejä perhosista, tai keskittyä tiettyyn maahan. (Ei kuitenkaan ainakaan Espanjaan, jonka merkeissä oli vain kenraali Franco tai Iso-Britanniaan, jonka mrkeissä oli yleensä kuningatar.)  Myöhempiin harrastuksiin kuuluivat mm. levyjen keräily, lukeminen, elokuvat  ja kuntoilu.  

Harrastaminen tarkoittaa urheilussa että on "amatööri",  siis ei-ammattilainen.

Seksin harrastaminen siis tarkoittaa ei-ammattilaista suhdetta kahden ihmisen välillä?  Vai kuinka?  Seksiammattilaisethan ovat asia erikseen. 

En ole koskaan harrastanut seksiä.  Se ei ole todellakaan kuulunut harratuksiini. Toki nuorena sitä halusi niin paljon kuin mahdollista. Tai vieläkin enemmän... olisi kai pitänyt alkaa muusikoksi? 

Olisiko parempi kutsua sitä harjoittamiseksi?
 Ei pidä sekoittaa harjoittelemiseen mikä on taas ihan eri juttu.

Sanat ovat symboleita.  

Minulle sanat, etymologia, ovat tärkeitä. Siksi yleensä vältän monia nykykielen hyväksymiä ns. alatyylin ilmaisuja. Ainakin kirjoitetussa tekstissä. 

Ehkä vain olen tullut vanhaksi. Tosihan sekin on.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bates Motel