lauantai 7. helmikuuta 2015

Olkinukkeja ja heinähattuja






Yksi sosiaalisessa mediassa usein käytetty termi on kukkahattu(täti) .
Sen käyttäjä haluaa osoittaa, että hänen näin nimittämänsä henkilö on moralisti, joka on valmis jakamaan naiiveja neuvojaan jokaisessa mahdollisessa paikassa.
Kukkahattu haluaa kieltää alkoholimainonnan, paheksuu kaikkea "hauskanpitoa" jne.

Punavihreä taas on joillekin haukkumasana, toisille taas selkeä poliittinen tapa ajatella.
Kiinnostavasti joiden haukkumasanastossa nämä kaksi on yhdistetty, mikä tarkoittaa, että (heidän mielestään) joidenkin ihmisten mielipiteitä ei kannata ottaa vakavasti.

Kysymyksessä on silloin usein olkinukke.

Poliittisten väittelyiden ongelmana on usein  vastustajan (eli vastakkaisen mielipiteen esittäjän) tarkoituksellinen väheksyminen leimaamalla. "No tuollaisia mielipiteitä esittävät kukkahatut, sehän nyt on selvää."
"Punavihreät mädättäjät"  vievät Suomea kohti tuhoa, islamisointi on jo menossa.

Entäpä, millainen mahtaa olla sitten itse henkilö, joka tällaisia mielipiteitä esittää?
Miten olisi vaikkapa Heinähattu.

Hän ei usko kukkahattujen höpinöitä, hän tietää, että sossut, vihreät, punavihreät, homot, vasemmistoanarkistit ja heidän hyysäämänsä  maahanmuuttajat ovat melkein jo pilanneet rakkaan maitolaituri-Suomen, missä kerran eli onnellinen, sinisilmäinen ja pellavatukkainen elovena-kansa. Vailla huolen häivää. Jätkän humppaa hyräillen, hymy huulillaan.

Tuossa rauhan tyyssijassa ei ollut rikollisuutta (jos ei nyt jotkut mannet toisinaan varastelleet ja käyneet puukkohippasilla), kaikki olivat onnellisia ja turvassa. Lauantaitansseja telkkarista katsellessa voi rauhassa ottaa Kossua ja keppanaa, eikä naapurista kuulunut ölömölö-solkotusta eikä huivipäisiä naisia hipsinyt kyläteillä ja kaduilla.  Musta-Pekka oli korttipeli ja nekruista sai puhua, ilman että kukaan pahoitti mieltään. Kuka pelkää mustaa miestä, leikkivät lapset. Neekerinpusuja syötiin.

Heinähatulla on vastaus siihen, miten tähän onnen tilaan päästään takaisin. Jokaiselle muualta tulleelle postimerkki perseeseen ja teksti Palautetaan lähettäjälle!

Tämähän ei  koske muualta tulleita urheilijoita. Tietenkään. Väärä värikin voidaan unohtaa, jos olympia- tai MM-kultaa tulee.  Silloin heinähattukin saattaa nostaa hattuaan.  Pitkin hampain, tosin.





Bates Motel