torstai 10. maaliskuuta 2016

Kiekkoa palmun alla?




Mitä yhteistä on maailmanlopulla ja Tampereen Ilveksen kiekkoilun Suomen mestaruudella?  Kumpikin tapahtuu joskus,  ei vain voi tietää kumpi tapahtuu ensin. 

Tampereen Ilves on maineikas kiekkoseura. Viimeiset vuodet menestys on ollut kuitenkin suoraan sanottuna surkeaa.  Viimeisestä mestaruudesta on niin pitkä aika, että sitä muistellaan lähinnä eläkeläisten tapahtumissa. 

Miksi mietin jääkiekkoa täällä, melkein kirjaimellisesti, palmun alla?
No, ensinnäkin Aurinkorannikolla voi monessa suomalaisravintolassa seurata liigakiekkoa livenä.  Isolta ruudulta. Tai, kuten itse teen, internetistä.
Toisekseen, jääkiekko eli hockey sobre hielo ei ole täysin  outo asia espanjalaisille, kuten ei talviurheilu yleensäkään. Onhan maalla  ollut menestystä esim.  taitoluistelussa ja pujottelussa.  

Maassa ei luonnollisesti ole suurta määrää jäähalleja, luonnonjäistä puhumattakaan. Jäähalleja on   Madridissa, Barcelonassa ja Baskimaalla. Yhteensä halleja on 16. Kansallisessa liigassa pelaa kuusi joukkuetta. Barcelona on menestynyt hyvin tässäkin lajissa.
Maan maajoukkue sijoittui neljänneksi Divisioona II A:ssa vuonna 2015.
Naiset osallistuivat Divisioona II Group B:hen tänä vuonna.
Hieman statistiikkaa:

ABOUT SPANISH HOCKEY

Member Since
10 March 1923
Total Players
923
Male Players
197
Junior Players
521
Female Players
205
Total Referees
31
Indoor Rinks
16
Outdoor Rinks
0
Nation Population
48,146,134
President
Frank Gonzalez
Men's World Ranking
31
Women's World Ranking
26

Sattuneesta syystä rullakiekko eli hockey sobre patines on Espanjassa suurempi laji kuin jääkiekko. Menestys on ollutkin todella hyvä maailmanmestaruus- ja euroopanmestaruustasolla. 

 

Bates Motel