sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tähdenvälejä.

*****
Kun olin muutama vuosi sitten sairaalassa, toipumassa toisesta vakavasta sydänleikkauksesta, minulle annettu ruoka oli luonnollisesti  superterveellistä: vain vähän punaista lihaa, vähän suolaa ja rasvaa, paljon vihanneksia ja hedelmiä. Kahvikin oli kofeiinitonta.
Pyysin vaimoa tuomaan minulle "oikeaa kahvia" läheisestä kahvilasta. Kun join sitä, tunsin miten kofeiini sai aivoni ja koko elimistön taas toiminaan! Vasta vuosia myöhemmin vaimoni myönsi, että kahvi oli ollut "descafeinado" ei kofeiinitonta...

*****
Tänään (22.09.) uutiset TV:ssä kertoivat mielenosoituksista Libyassa.  Vaikka (vai koska?)  ne olivat "ääri-islamilaisuutta" vastaan, niihin ei lännessä reagoitu vahvasti.  Tavalliset, keskivertomuslimit ovat saaneet tarpeekseen riehunnasta.  Se taas ei  ole jotakin mistä repiä otsikkoja?

*****

Sunnuntaina 23.9. kirpparipäivä.
Tulos oli jälleen huono. Espanjalaisilla ei ole "ylimääräistä" rahaa, ja toisaalta myyjiä on paljon, ja kaikilla melko tavalla samaa tavaraa. Kodin tarvikkeita. Vaatteita. Leluja. Kirjoja. Musiikkia, elokuvia.
Tulos on ollut jo kauan jopa neljännes tai puolet siitä mitä "hyvinä aikoina".

*****

Viime viikolla teknikko tuli katkaisemaan sähköt. Lasku oli maksamatta. Vaimon charmi auttoi kundia olemaan tekemättä katkaisua, kun vaimo kertoi, että maksaisimme laskun ensi tilassa.
Syy aikaisemmin   oli  yksinkertainen: kun joskus lasku oli tarkoitus maksaa suoraveloituksena, tilillä ei ollutkaan rahaa! Sen sijaan että pankki olisi informoinut meitä, lasku meni takaisin sähköyhtiöön, mistä lähetettiin teknikko raakasti katkaisemaan sähkö.  Kesti kaksi (2) päivää saada sähkö takaisin.
Olimme nyt siis "viisaampia" ja halusimme maksaa laskut, kun ne tulevat. Vaan jostain syystä, se ei onnistunut. Tai, olimme yksinkertaisest unohtaneet!
 Yritimme maksaa minun pankkikortillani  (kuten joskus aikaisemmin) Ei onnistunut, minun nimeäni kun ei ollut laskussa! Eri virkailija, ilmeisesti. Aikaisemmin ongelmaa ei ollut...
No, eikun heidän toimistoonsa, odottamaan kolme (3) tuntia. Vain saadaksemme selville, että vaimolta puuttui paperi,mikä osoittaa että hän on asunnon omistaja!
No, seuraavana päivänä se lasku lopulta onnistuttiin maksamaan. Kun kaikki tarvittava dokumentti oli mukana. Vaan, olenko jotenkin outo, vai miksi ihmettelen, miksi kummassa joku haluaisi maksaa jonkun toisen sähkölaskun? Olkaa siis varovaisia, ihmiset. Tsekatkaa! Ehkä naapurinne on salaa maksanut laskunne!

*****
Minun täytyy tehdä karmea tunnustus: Olen katsellut ohjelmia kuten X-factor, The Voice....etc.
Toki tiedän että epäilemättä esim. Mick Jagger, Rod Stewart, Bob Dylan ja Neil Young olisivat, epäilemättä,  olleet ulkona jo ensimmäisen audition jälkeen. "Tuomarit" olisivat sanoneet jotakin hauskaa, kuinka olisi parempi löytää jokin muu, parempi,  ammatti.
Onko koko "formaatti" oikea? Ennen sanottiin että pitää mennä tyvestä puuhun. Nyt esim. X-factor-voittaja saa sopimuksen, mikä käytännössä takaa "joulu-ykkösen".
Ovathan jotkut (monet, voi joku sanoa) löytäneet paikkansa pop-maailmassa.
Maailmassa missä musiikkia tehdään samaan tapaan kuin hampurilaisia tai pizzoja.
Missä keino myydä musiikkia on tehdä video missä on vähäpukeisia naisia, "tanssimassa".
Silti olen, ainakin ns. sivusilmällä, katsellut noita ohjelmia. Toivoen, että niistä löytyisi joku ihan oikea kyky.  Lahjakkuus. Odotan edelleen. Enkä toivo liikaa.


Bates Motel