sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Me, my Selfie and I eli kyllä varsinkin (nuoren) naisen elämä ON vaikeaa.






Kun olin koiran kanssa ulkona jalkapallon erätauolla, näin pari noin 12-13 -vuotiasta tyttöä, jotka pysähtyivät parikin kertaa ottamaan "selfien". Jos joku kaltaiseni ikäurpo ei tiedä, mikä tuo on (klikkaamalla sanaa selfie  se kyllä selviäisi), todettakoon, että selfie tarkoittaa henkilön omasta itsestään ottamaa valokuvaa

Tyypillisesti selfie otetaan älypuhelimella tai verkkokameralla ja julkaistaan jossakin sosiaalisen median palvelussa.


Tytöt ottivat itse kuvansa (tästähän nimikin), eivätkä esim. toinen toisestaan.


Männäviikolla luin sosiaalisessa mediassa tutkimuksesta (?) kuinka nämä ns. selfiet aiheuttavat paineita nuorille tytöille. Niissä kun pitää kuulema olla kauniita, seksikkäitä jne jne. 


Toinen sosiaalisessa mediassa jaettu tieto taas kertoi, miten monet (?) ihmiset jakavat esim. Facebookissa vain ns. positiivisia uutisia, ja sekin (kuulema) aiheuttaa paineita. Omaa profiilia ja omaa elämää kun  pitää kuulema "kaunistella". No johan on.


Kolmas (hoh hoijaa, ihan totta!) "tutkimus" taas kertoi, että liian hyvät uutiset taas saavat monet ihmiset kuulema  vihaamaan sinua. Ihan totta. Ihmiset  kun eivät tykkää lukea päivityksiä onnellisista ihmisistä. ???


Ja sitten jotkut  vielä kehtaavat sanoa, että juuri  me, suomalaiset, olemme erityisen negativisia ihmisiä. 


Todettakoon, että tuota viime mainittua (onnellisten ihmisten vihaamista/kadehtimista) en ole koskaan huomannut sosiaalisessa mediassa. Pikemminkin päin vastoin. 


Mutta, olen huomannut (kuten varmasti useimmat meistä), että sosiaalisen median jakama informaatio on...no, niinkuin usein sanotaan, jokseenkin syvältä. Montaakaan asiaa ei todellakaan kannata ihan  ns. purematta niellä. 


Ei edes minun blogiani...






Bates Motel