maanantai 13. tammikuuta 2014

Onko lasi puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä?



Kun joskus  kauan sitten kävin kauppaopistoa, yksi opettajista kertoi vitsin, jossa oli  enemmän totta  kuin se toinen puoli.

Sen ymmärtääkseen täytyy muistaa, että tuolloin ei ollut olemassa internetiä, matkapuhelimia, tabletteja, i-padeja etc etc. Mikä monelle tämän päivän nuorelle voi olla miltei käsittämätöntä.

Puhelin toki oli ja fax. Sekä lennätin. 

Jutussa suomalainen kenkävalmistaja päätti yrittää laajentaa markkinoita. Kaksi myyntimiestä lähetettiin Afrikkaan, missä heidän piti kartoittaa markkinat maa kerrallaan, jakaen ne keskenään.

Muutaman päivän, ehkä viikon kuluttua toinen faxasi tiedon: "Olen nyt kiertänyt useita maita, ja voin sanoa, että vain hyvin harvat täälläkäyttävät kenkiä. Markkinoita ei yksinkertaisesti ole!"

Seuraavana päivänä tuli toinen faxi, lähettäjänä toinen myyntimiehistä: " Täällä vain harvoilla ihmisillä on kengät! Valtavat markkinat!"

No, Afrikka on varmasti muuttunut paljon noista päivistä. Ei se ole enää alue, missä puolialastomat miehet ja naiset  vain tanssivat ja asuvat olkimajoissa. Ilman kenkiä.

Pointti ei olekaan tämä. Vaan se "onko lasi puoliksi tyhjä vai puoliksi täysi." Asioilla on aina vähintään kaksi puolta. Katsojasta riippuen.

Monet vastustavat maahanmuuttajia, ne kun joko ovat joko loisia tai vievät työpaikat (ja mikä pahempi; naiset!) 

Kenenkään ei enää pitäisi uskoa mielettämiä väitteitä maahanmuuttajille annetuista suurista rahoista, maksetuista ajokorteista ja loistoautoista. Typeriä valheita.

Entäpä sitten työpaikat?

Esimerkiksi Iso-Britanniassa rakennustyöläisistä ja "remonttireiskoista" suuri osa on puolalaisia tai muualta ns. entisestä Itä-Euroopasta. Myös Suomessa on paljon vierastyövoimaa. Miksi? Koska he tekevät usein työtä halvemmalla kuin paikalliset. Mutta: eivätkös konservatiivisesti ajattelevat ihmiset ole aina sanoneet, että ihmisten pitää sallia tehdä työsopimukset (lue: sopia palkat) yksilötasolla, ilman ammattiliittoja? Ne kun ovat niiden pirun sosialistien käsissä? 

Ihmiset, jotka vastustavat EU:ta, löytävät aina syyn niin tehdä. 

Eurooppa muuttuu kovaa vauhtia. Ammattiliittojen tehtävä on taata "duunarille" kunnon palkka työstä. Kunnolliset työolot. Oli työntekijä sitten omasta maasta tai muualta. Hyvinvointivaltion alasajo on estettävä. Niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bates Motel